Voor al uw

Badkamer tegelwerken

Het betegelen van een badkamer is een precies werkje, wat niet iedereen zomaar kan uitvoeren. Dat is dan ook de reden waarom de meeste mensen het betegelen van een badkamer overlaten aan een ervaren tegelzetter. Wij hebben dan ook veel ervaring in een nette afwerking van het betegelen van badkamers.

Tijdens het betegelen van een badkamer wordt er meestal begonnen met de wand. Wij starten het betegelen van deze wand altijd met een goede voorbereiding. Hieronder valt ook het maken van een duidelijke overzichtstekening. Deze tekening zorgt ervoor dat we niet voor onverwachte verrassingen komen te staan en geeft ons een goed beeld van wat er gebeuren moet. Hierna zal de wand vrij gemaakt moeten worden van ongelijkheden en vuil. Dit zorgt ervoor dat we een strak resultaat kunnen behalen en dat de tegels goed aan de wand hechten.

Als de voorbereidingen getroffen zijn kan er begonnen worden aan het betegelen. Hiermee beginnen we altijd vanuit het midden, waarna we naar de randen toe werken. We werken van het midden uit, omdat het maar zelden is dat muren kaarsrecht zijn. Hierdoor oogt alles een stuk rechter! De wandtegels worden met behulp van tegellijm bevestigt. Aan de zijkanten, boven en onderkant van de wand worden de tegels bijgesneden om deze perfect passend te maken, de zogenoemde passtukken.

Bekijk alle

Badkamers